Miért kezdjük előbb a virtuális meetingeket?

Share on facebook
Share on linkedin

A virtuális meetingekre viszonylag ritka, hogy előbb megérkezünk, mint az szükséges. Érdemes azonban átgondolni, hogy ezzel mit veszítünk.

A személyes meetingek sajátossága, hogy míg össze nem gyűlik az összes résztvevő, addig az emberek elkezdenek beszélgetni egymással, érdeklődnek egymás hogyléte iránt, a közelmúlt történéseiről társalognak, vagy csak sztoriznak. Vagyis építik a kapcsolatot egymással.

Ezzel szemben a virtuális meetingeken erre gyakran nincs lehetőség, hiszen mindenki pontosan meg tudja határozni a meetinghez csatlakozásának időpontját, ami a legtöbb esteben a meeting kezdésének a pontos ideje lesz. Esetleg némi csúszással lehet számolni, de semmiképp sem előbb.

Sokszor erre a meetingnek helyt adó program sem ad lehetőséget, mivel addig senki nem tud bejelentkezni, míg a szervező életbe nem lépteti a virtuális meetingszobát.

Érdemes tehát egyes esetekben erre külön figyelmet szentelni, főleg ha sok, egymást nem ismerő ember is lesz a meetingen.

Az agendát ilyenkor alakítsd úgy, hogy a tényleges kezdés előtt 10 perccel legyen lehetőség belépni a virtuális meetingbe, így lehetőséget adva a résztvevőknek kicsit beszélgetni egymással, megkérdezni milyen az időjárás a világ túlfelén, és hagyni, hogy közös kötődési pontokat találhassanak egymással.

Ha Te vagy a szervező, akkor érdemes lehet Neked kezdeményezned a beszélgetést, de persze ez nem kötelező. Ha szeretnél a háttérben is maradhatsz, és akár finomíthatsz még egy-két dolgon, míg a többiek elbeszélgetnek egymással.

Továbbá ne ragaszkodj ilyenkor nagyon a pontos kezdéshez sem, hiszen egy minimális csúszás még nem behozhatatlan, és nem nagy áldozat azért, hogy a jövőben jobban együtt tudjanak működni a kollégáid a feladataik teljesítésében.

Gondolj bele, nem véletlen, hogy elképesztő összegeket ölnek bele cégek abba, hogy kicsit összehozzák a világ minden táján dolgozó kollégákat akár csak egy rövid időre is, hiszen így alkalmuk van jobban megismerkedni egymással, és már nem csak egy-egy név lesznek egymás szemében, hanem hús-vér emberek, akikkel közösen lehet erőfeszítéseket tenni a célok elérésére.

Mivel a koronavírus járvány azonban ezt a szokást nagyban felülírja várhatóan, és egyre kevesebb fentebb leírt céges rendezvény lesz, így fontos, hogy a virtuális térben is kialakítsuk azokata lehetőségeket, ahol az emberek jobban megismerkedhetnek egymással.

A fent leírt módszert alkalmazva, Te máris tehetsz ezen célért!

Oszd meg a bejegyzést ismerőseiddel

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Kovács Gergely

Kovács Gergely

Az Office Booster alapítója, megszállott hatékonyság hajszoló, és jelenleg is aktív projektvezető vagyok.
A több, mint 60, multis és internacionális, gyártói környezetben végzett kisebb-nagyobb projektem során azt vettem észre, hogy a dolgozók gyakran túlzottan is leterheltek, ami a cégek céljainak elérését nagyban megnehezíti.
Célom, hogy segtíséget nyújtsak a folyamatok hosszútávú fenntarthatósága és fejlesztése kapcsán, így támogatva a céges célkitűzések elérését, és egy emberibb munkakörnyezet kialakítását.
Mert mindenki megérdemli, hogy szeresse a munkáját!

Olvass tovább