Az oldalról

Üdvözöllek

Engedd meg, hogy röviden bevezesselek a tapasztalataimba, így jobban megérted miben tud Neked segítséget nyújtani ez az oldal.

Az elmúlt 10 évben számos környezetben és pozícióban volt szerencsém kipróbálni magam a multik környezetében. Dolgoztam kicsi, nagy és stratégiai projekteken, sokféle kiváló emberrel, először csapattagként, majd az utóbbi 5 évben projektvezetőként.

Ha vezettél már projektet, vagy akár csak része voltál egynek, tudod, hogy ezek ritkán futnak le problémamentesen. Persze ezeken felül lehet kerekedni, így jó eséllyel sikerrel könyvelheted el az összeset, de mindig lesz hova tovább fejlődni.

Jellemző az is, hogy általában a már meglévő napi munkánk mellett delegálnak minket egy projektbe, így extra terheket kapunk a nyakunkba. és akkor még csak egy projektről beszéltünk. Ritka, hogy egy plusz feladattal megússza az ember.

Szinte mindenhol azt tapasztaltam, hogy ez az összes cégnél sok probléma gyökéroka.

Akár vezető, akár beosztott vagy, bizonyára hozott már Téged is nehéz helyzetbe, hogy több felől érkezhetnek az elvárások, így kereszttűzbe kerülsz, nem tudod melyik kezedbe harapj bele. Ilyenkor aztán jönnek a túlórák, a stressz, a hibák… míg végül betelik a pohár és jön a felmondás.

Lehetett volna ezt másképp is csinálni, vagy ez a törvényszerű? Szerintem mindig lehet jobban csinálni a dolgokat, és Te is tehetsz azért, hogy ne ismétlődjön ez az eset újból és újból.

És mi a helyzet a cég szempontjából ezekben az esetekben?

A cég ilyenkor tart egy gyakran semmit sem érő kilépő interjút. Nem azért haszontalan, mert nem lenne érdekes vagy tanulságos amit mondasz, de ha őszintén el is mondod mik voltak a problémák, a legritkább esetben változtatnak bármit is.

Aztán igyekeznek megkeresni a megfelelő utódot, aki ugyanazokkal a problémákkal fog találkozni, de bíznak benne, hogy majd jobban bírja az elődjénél.

Mellesleg mire az új ember felveszi a tempót, addigra már lehet mást is leterheltünk a csapatból, és lassan ismét kezdhetünk új embert keresni.

Ha Te mondtál fel, akkor jön a következő, az új munka keresésével járó stressz. És hidd el az új munkahely sem lesz tökéletes.

Nem lenne érdemesebb mind a két félnek azon dolgozni, hogy a jelenlegi munkahelyed kerüljön a mindenki számára megfelelő irányba?

Ha egy szerethető munkahelyet szeretnél magadnak és az embereidnek, jobb megelőzni ezt a helyzetet, és tudatosan tenned ezért.

Tehát akkor vállaljak még több feladatot a fejlesztéssel? De hát pár bekezdése még nem arról volt szó, hogy a túl sok feladat a rákfenéje mindennek, nem?!

Kortyolj bele a kávédba, most jön az igazán elgondolkodtató rész!

Először is lássuk tisztán a helyzetet, a legtöbb napi feladatod nem azt célozza, hogy neked jobb vagy könnyebb legyen a munkád, hanem hogy a cég ügyfelei elégedettek legyenek. Ettől a cég nem lesz sem rossz, sem kapzsi. Ne felejtsd el, hogy ebből van a Te fizetésed is.

Miért kellene azonban a vevő és a saját érdeked különválasztani?

Ha hatékony folyamatokat dolgozol ki – természetesen extra energia befektetése árán -, azzal hosszútávon mentesítheted magad számos jövőbeli problémától, így időt nyersz.

Emellett gyorsabbak lesznek a folyamataid, így ismét időt nyersz magadnak és a csapatodnak, amit a valódi kihívást jelentő feladatok elvégzésére szánhatsz. Végeredményben elégedettebb vevőket hozol a cégnek, miközben egy sikeres, jól működő csapatot is építesz eközben.

Sőt akár újabb folyamatokat is fejleszthetsz a felszabadult időben!

Érted már, hogy fordíthatod át a negatív spirált, ahol a sok munka eltemet Téged és a csapatod, egy pozitív spirálba, ahol egyre több időt nyersz a folyamataid fejlesztésével?

Azért ez jobban hangzik, mint a napi 8-10 óra tűzoltás, és az állandó gyomorgörcs, hogy mi talál még be Nálad aznap, nem?

Hogy hol kezded el a fejlesztést, nem is igazán számít. A lényeg, hogy folyamatos legyen a dolog, így napról-napra jobbá válik a munkahelyed.

Ezen az oldalon számos segítséget találhatsz ennek a célnak az elérésére, így már csak ki kell választanod az első területet, ahol szeretnéd elindítani a sikertörténeted.

Tegyünk együtt egy olyan munkahelyért, amit Te is megérdemelsz! 

Kovács gergely